Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2012 16:47 - Едно песимистично-оптимистично обръщение към Децата на България!
Автор: terca Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1497 Коментари: 1 Гласове:
15

Последна промяна: 20.06.2013 16:31


Страната ни върви неумолимо по път, който не води до нищо друго освен до изчезването ни като нация. Политиците ни разпродават на безценица криво разбраната Демокрация и Пазарна икономика. Всъщност то такива понятия няма. Или по-скоро са само понятия – не може Демокрацията и Пазарната икономика да бъдат стоки и то изложени на една /ще ме прощавате за израза/ циганска сергия. Буквално циганска, от която те, облеклите се във власт нека им спестя определението престъпни и ги нарека с мноого смегченото за тях съмнителни елементи, с викове приканват минаващите да купуват. Но виновни сме самите ние, обикалящите около сергията, защото само гледаме сеир, вместо поне да се опитаме да поведем някакъв пазарлък. Вярно, цените, които сергиджийте са обявили не са ни по джоба, че да може да внесем депозит и започнем пазарлък, но тогава нека поне се включим в циганията, като почнем да се "дърлим" за недаденото ни от преди години Ресто. Защото тя, стоката на сергията преди години беше „национализирана” и обявена, че е на всички. После някак си беше приватизирана, парче по парче и се превърна в еднолична или юридическа собственост за продан. На търг. Чрез не тайно, явно и то нагло и надменно, с подигравка спрямо само гледащия отстрани Народ наддаване.

Хората строят космодруми и космически кораби и гледат към заселване на близки небесни тела, а нашите управляващи смешници се хвалят с направени магистрали. Невероятен успех – няма що. Само където още Византия е имала по-добри пътища от нашите. И само където това /направата на пътища/ си е една естествена функция на Държавата. Какво има да режеш пред стотици камери лентички все едно си направил дом за целия народ?! Направи него - Дома. Създай условията за нормален живот и развитие на младите хора и така задръж безумното им мигриране /а и не съмо тяхното/ към останалия свят. Тогава се бий в гърдите, че нещо си направил. Да не говорим, че не ще е и нужно /да си синиш гърдите иде реч/ – хората сами ще го оценят. И, ако им дадеш възможност, крачейки без страх и охрана по улиците /както много някогашни български царе/ те, хората, ще ти се усмихват и ще те поздравяват.

Това е смехотворно – да се биеш в гърдите, че строиш пътища когато се обезлюдяват цели села и градове. Строиш ги с външни пари за външната икономика – за да може по-брзо и комфортно същите тези външни икономики да преминават подчертавам транзитно през страната ни. Но какво да се прави – такива сте си Вие, нашите политици – меркантилни типове, които няма как да си купите поне с 1% от извличаните от Вас дивиденти малко морал. Не можете, защото той, моралът е нематериална ценност, която за наше, на хората, които стъпваме по земята, щастие не се купува с пари. А казвам за наше щастие, защото, ако не беше така, Вие, нагли и безочливи човечета, щяхте да си купите и то в такива количества, че щяхте да си подсигурите място не в рая, а направо в Сърцата ни. Е... добре, че не става, защото те, Сърцата ни щяха да загният, ако успеехте да се вмъкнете в тях, та ако ще да сте обвити в 100 ката спазарен на едро /за да е по-евтин/ морал.

Така, като излизате навън... Или летите с правителствени хвърчила... Не можете ли отстрани или от високо да съзрете, че България просто изчезва? Че просто се топим?

Не съзирате ли целите колони емигриращи млади хора, тръгващи с правото си да търсят личностната си реализация навън?

Дори и за това не Ви бива – да търгувате с всичко това, което не е ваше, а е на Народа. Защото като някакъв олигофренясал търговец не осъзнавате, че губите Клиентите си. Че те просто отиват да пазаруват там, където поне нещо ще получат като плащат, а не тук, където хем самите те си правят продукта, а на всичкото отгоре после някой си /обърнете внимание как Ви наричам/ иска да им го продаде. И то на поне тройна цена от реалната.

Накрая ще Ви остане една гордост, с която ще Ви впишат дори в Историята – че някога нещо спорно, не абсолютно еднозначно уточнено е довело до гибелта на динозаврите, а милиони години по-късно, Вие, да точно Вие – погледнете се в огледалото – сте довели до изчезването на една нация. Нашата. Българската.

Нима не виждане, че в България има вече само черно и бяло?
Едното е в лицето на обикновените хора, които чупят треперещите си ръце при мисълта за утре, когато не знаят какво ги очаква и живеещи в постоянен стрес, страх и понякога в петък когато имат късмет в апатия.
Другото – в лицето на Вас и приближените Ви, които потривате самодоволно ръце, кога ти от задоволство от излечените дивиденти вчера, кога ти от мисълта за предстоящите утре, живеещи в корист и алчност, които не могат да се опишат с наличните изразни средства.

Оставям на Вас да прецените кое е черното и кое бялото. За мен е ясно – съпоставката с черното и бялото е взаимозаменяема. Просто зависи от какъв ъгъл я погледнеш.

Наречете се „бяло” и НИЕ ще Ви дадем точката, от която бялото е грозно, че чак престъпно.
Наречете се „черно” и НИЕ ще Ви покажем другата точка, от която ще се видите същите.

Философски погледнато излиза, че за Вас не би трябвало да има място в Палитрата. Чудя се тогава как така успяхте да я завладеете цялата?

Обръщам се към Децата си - моите, четири, а и всички останали, защото само в тях може да се съзре надежда за Реална Промяна:

Хората, които още от рано живеят с мисълта за Бъдещето и се подготвят за него...

Хората, които не се страхуват да поставят Хоризонтите си мноого, мноого зад онези средностатистическите...

Хората, които не се отпускат когато гребейки, ако ще и с/у течението да е към тези Хоризонти когато ги достигнат просто за Миг спират да отдъхнат и през това време ги гъделичка мисълта, че в следващия Миг ще изместят тези Хоризонти още напред...

Това са хората Откриватели!
Това са хората Идеолози!
Съзидатели!

Това са хората, които движат света.

Това са хората, изграждащи и формиращи средата за съществуването на всички останали.

Тези хора трябва да бъдат правилните!

Тези хора не се наричат американци, германци, швейцарци...

Не се наричет дори Българи...
Тези хора се наричат Хора на Света!
Земляни!

Искам вие, Деца, да бъдете от тези Хора!

Бъдете Землянини!

Носите гените... Имате заложбите...

Надявам се да сме ви дали правилната Посока и необходимата Мотивация, за да се самоопределяте като такива.

Останалото после е лесно.

Мисля, че съм ви говорил за теорията ми на снежната топка.

Една малка снежна топка, търкаляща се в правилната посока и имаща по пътя си наличен "материал" /както грубо ни наричат те, нашите управляващи/, неминуемо се превръща в Лавина.

Не оставайте статична малка снежна топка.

Прераствайте в Лавина.

Не деструктивна, а съзидателна - такава, която не изцежда силите на "материала" по пътя си, а о увлича със себе си и Заедно следват Пътя.

Днес знаете по 3 езика...

Утре знайте 5...

Днес коефициента ви на интелигентност е 112...

Нека утре е 176...

Защото крайно време е тази Наша Държава да бъде поета от ръцете на Наши Управляващи, а кои да се те, ако не вие?!

Знаете защо в България най-харесваната марката автомобили е БМВ – защото ни управлява Брюксел, Москва, Вашингтон.

Но всеки естествено ще тегли Чергата към своята къща, ще търси ползи за своите "домашни" интереси.

И това е естествено – така просто е устроен човека – едно от основните му качества е егоизъм. Което само по себе си не е лошо – то е като инстинкта за самосъхранение. Въпросът е обаче, че днешните наши управляващи и тук са мутирали – егоизъмът им е един крив, липсонационалистически. Защото просто онзи, низшия, едноличния им егозъм е задушил отдавна този толкова положителен и градивен национален Егоизъм. И дори от ЕТ го превърнал не и в ООД, а направо в мултинационална корпорация, която защитава всички останали интереси /и на първо място личните разбира се/, но не и нашите, Българските.

Някога, като студенти, започнахме едно дело, което така ни беше завладяло /някои от нас/, че не отидохме в Канада за по 5-6 хил. долара /макар и канадски си са добра стартова заплата/, защото искахме тук да направим Канада. Да... ама не. Колкото и да правехме крачка напред – все се намираше някой си, който да ни върне две назад. Затова сега благородно завиждам на някои, които отидоха там и не ме е срам да кажа, че ако не бях вече над 40 щях да предам Идеите си и да отида. Макар, че и сега не е късно, но...

Затова сега ще органицзираме и провеждаме митинги. И ще упрекваме себе си, че толкова дълго отлагахме /или по-точно тънехме в блаженна заблуда, че ще можем някак си да използваме познанията си и наблюденията си от света да прокарваме идеите отвътре/ този начин на борба за отстояване на права, доказал многократно ефективността си в редица срани в новата история.

И отново ще има такива, които да се опитат да ги опорочат, да ги политизират и отново да извлекат полза на чужд гръб, нашият.

И отново ще има такива, които ще се опитат да затворят Устите ни и хвърлят прах в Очите ни и нас, които просто няма какво /вече/ да ни уплаши ще ни е страх, че имат методите да го постигнат.

Но наистина се надявам този път добре да сме се подготвили и да надвием тези същите методи, които самите ние им дадохме – къде ти с мълчанието и търпението си, къде ти ако щете дори със сляпата си Вяра, че каквото сме правили, сме го правили за страната си.

Именно с това се обръщам към вас, Деца мои.

Послушайте съвета ми – колкото и антинационалистически да звучи:

Не оставайте в България!

Някои вече учите навън – казах, че имате гените.

Отидете и останалите – сигурен съм, че ще успеете.

Вземете едно наистина качествено образование навън  - ако трябва ще откраднем от тях, властоимащите всичко онова което така или иначе е наше, за да платим таксите за образованието ви...

Изучете се.

Реализирайте се НАВЪН!

ИЗЖИВЕЙТЕ ЖИВОТА СИ ТАМ!

И когато натрупате опит /и няма нищо срамно да кажа и състояние, чисто парично/...

Когато станете на моите години и вече сте подсигурили Децата си...

Тогава се върнете тук и приложете това, което Образованието ви е стратирало, а Живота научил.

Искрено се надявам да не сте първите, а да продължите вече започнато от други Деца, на които друг Родител е писал или казал нещо подобно преди години, защото иначе един век Преход не ще звучи никак добре...

 




Гласувай:
16



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: terca
Категория: Лични дневници
Прочетен: 105705
Постинги: 117
Коментари: 288
Гласове: 472
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930