Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2013 07:23 - Метамодерация, "Инвестор"! - Метамодерация!
Автор: terca Категория: Лични дневници   
Прочетен: 435 Коментари: 0 Гласове:
5



Или: 22.03 23:06 - То май ще отворя една образователна тема...

На 29-ти октомври /ха ха ха – синът ми е роден тогава/ 1969-та година /ха ха ха – само, че годината е наобратно 96-та, не 69-та – хайде кажете невярващите на Астролозите, че няма Съдба.../ е осъществена първата сесия на обмен на информация м/у два компютъра с глобална локация. Имам в предвид не на разстояние метри един от друг /друг път ще „разкажа” за по-ранната такава „технология” – като локална мрежа/, а на разтоянието м/у Станфорския /а а а – ето защо пак той, синковеца, го влече да учи там – баси, съвпаденията станаха много.../ и Калифорнийския институти.

При предаването на думичката „ЛОГ” /на кирилица, разбира се – щото единият от инженерите е българин – шегувам се /хай-де помислете защо постоянно вплитам такива „шеги” когато говоря – питам хората, които ме познават// „Л” и „О” „минават”, но пръста на проф. /вече/ Клейнрок /от Калифорнийския филиал на СУ/ се схваща, той се забавя 10-тина секунди и сесията се разпада, преди да „мине” и „Г”.

Хай-де, ан-ализирайте сега себе си и помислете колко дълго понякога четете някого „анонимно”, без ник /криейки се от тайните служби/, пишете хиляди и то не трибуквени думички и дори можете да го правите едновременно на 2,3 или повече „места”, докато едновременно слушате музика от облак например...

/който не е чувал фразата „облачен компютинг” може за лична култура поне минимално да се образова, ако реши... – Аз! обещавам до някой и друг ден да наДРАСкам един сериозен пост по темата „История на Компютъра, Интернет, достижения, преспективи” /от проф. Кухоглавчев – „Аз!”/ - и ще я предоставя на kachak да я издаде /ще стане бетселър и всичко като дивиденти е за Теб! – като Дар, че се отнасяш доброжелателно с всички /”Деца – какво да ги правиш!”/.

Междувпрочем за тая, последната плоскостъпна шега искам да отворя една скоба:

Казах го наистина с думи и начин, който принизява, обижда изказваното /за това също има причина/ и затова искам да го кажа и иначе:

Не следя kachak /не съм от световната конспирация на тайните служби – ха ха ха/, но и в малкото, което съм „видял” от този Човек за себе си правя извод, че не греша.

Понякога /особено тук/ Делата не се виждат /за е меродавно „По делата ще ги познаете”.../...

Друг път не е нужно да се виждат /нали никой не с пита „Откъде идва водата” /например – понеже току що пих/ в момента, в който я пие...

Въпросът е поне веднъж в Живота си всеки един от Нас да остане за Миг със самия себе си и да си каже: „Този вчерашния, обикновения човечец... с работния гащиризон и френските ключове в ракя... Точно ТОЙ! Може би е направил току що така, че Аз! да имам вода. Можех вместо да си чатя от смартфона, седнал на седалката в трамвая /нарочно пиша така, в трамвая – щото ние се оплакваме, че сме зле платени и т. н. и пр. ш др. – и не отричам, че е така - и в същото време по статистика всеки втори Българин има смартфон.../

Но да се прецитирам:

Можех вместо да си чатя от смартфона след 8 часа работа в офиса /с риза и панталон/ да отстъпя на Човека в комбинизона, защото той може да е бил 10 часа в шахтата с аварията, мокър и измръзнал...

Но не би – за голям % от Вас, тук е по-важно да се „джавкате” като глутници, вместо да вземете пример от споменавания от мен Човек /за kachak иде реч – и не само разбира се/.

Толерантност!

Това хронично му липсва на Българина!

И то на Българина в България!

Само това и...

още поне 10 други качества, които са нужни, за да не излизаме на Улицата, за да не сме все недоволни, за да започнат да се случват и при Нас най-накрая нещата...

По-предходният ми пост /Сестричке, защо „прописах” след повече от 5 години Мълчание, м?!/ беше един монологичен „разговор” с друг Човек, като kachak /нарочно пиша НИКове – не имена/...

Ще го вплета и тук /обещах му – пред мене си – не, че той го е искал / три реда по следващото – за модерацията.

 

Мноого отдавна съм изказал мнението си, че в блог.бг понятието „модерация” е алюзия!

Само, че не ми се занимава с „дречни риби” /ще ме прощавате от „Инвестор”, но наистина сте на път да се превърнете дори в попови лъжички, ако продъжите така/ - Времето само ще изхвърли тези, които са в разрез с обществените необходимости и разбирания /изключваме закони – писани и неписани/.

Ето точно с това противоречие /ли?/ в Думите ми го казвам и на двете страни – и на тези, които в графоманското си болестно състояние не са в състояние да напишат нещо стойностно, което да им донесе прочити – и на юридическия субект, създал средата, който не търпи, а си позволява да остави /дори подстрекава/ нещата в разрез с добрия тон и ненакърняване на личностното Достойнство, с цел да генерира посещаемост и от там дивиденти.

И ако преди години имаше и по 20-25 хиляди прочита дори само на един пост – къде са сега нещата?!

„Инвестор”! - на „първа” в 90% от времето са простотий.

/самоиздигани с кухи блогове и интриги/

Това искате да е лицето на поддържаната /ли?/ от Вас среда, така ли?!

Интересно...

Все едно да си издраскам фасадата на къщата с цинизми, изписани с шпрей и то дори с правописни грешки...

Аз не мога нещо да вдяна толкова ли е трудна да се въведе една метамодерация, след като се вижда, че Модераторите Ви не само не си вършат работата, а и участват в същите тези нелицеприятни интриги, които споменах по-горе?!

Аз вярвам в професионализма Ви /чисто технически иде реч/ и ако не сте се сетили – напълно безплатно Ви давам /само ще искам все да вися на „първа” ха ха ха/ не идеята, а напълно действащ модел /ако кажете ще дам и технологични насоки.../ за добро управление на този „проблем” /ако не знаете – това е проблем при Вас/.

Държавите, които не обсъждат постоянно законите си и не им се налага постоянно да ги променят /и все да са кухи и непълни – дребно сито, а малките Рибки остават, а големите ги нЕма в кюпа/ го правят така.

И работи!

И не само – и тук, в БГ, много отворени за външни хора системи успешно прилагат метамодерацията /включително и тайните служби от всеселенския заговор – ха ха ха – при отсяването на информацията.../.

Да не говорим, че това води дo SEO оптимизацията на сайта, което пък би повлияло на бързодействието на обработка на данните.

Всъщност това, последното, ме кара да се замисля дали не правите /напоследък, а и не само/ опити в тая насока, но като гледам какви прилагателни се използват /дори и Аз! се сдобих с... как беше... „пъпчив г-з” – благодаря за което/ или не се получава, или...

И всъщност понеже съм превключил на лееко по-технически стил /за да става ясно и на не-техничара/:

Много добре знаете /пиша го за другите/, че мета-данните са „данни за данните” /ха ха ха – хем „г-з” пък и „пъпчив”.../, носещи описание на информацията в ареала на определен стандарт, за да може тя, Информацията, да се ползва от други информационни системи и то автоматично както при интегрирането й, така и особено при търсенето й и съвместното й използване.

Нали не искате „някой ден” когато по телефона /знаете ли кой е изобретил телефона?! – не е Бел – осъвременете Познанието си/ кажа на някого в чужбина например /пък и тук да е/ „прочети какво написах снощи в блог.бг... И той напише в „Гугъл” блог.бг... Да излезе „първа” с теми, оспамени с „пъпчиви г-з”ове, „големи”... шнурове и т.н. и пр. и др./?!

Или искате?!

Ако да – то не само не сме за в Европа, а не сме и за тая планета.

Най-малкото, защото за да си Европеец означава да си готов да спазваш и да го правиш Европейските закони.

А по тях този мой хипотетичен /ли?/ Приятел може да се почувства обиден от такива вулгаризми-българизми и да Ви „метне” в съда /има си много такива случаи/ - онзи, Европейския.

Който зачита дори и неписаните закони /четете „норми на поведение” – Европейските.../

...

Айде стига толкова.

Днес ми е ден за летаргия и ще бЕгам!

 

Послепис: „Инвестор” /четете „Модераторите”/ – много Ви моля – наложете модерация на тоя пост!

Дори направо дайте бан на „Terca”.

Много Ви моля!

 

Послепис: Преди време мой познат написа:

Американски форум /блог/: Питаш нещо и ти отговарят!
Руски форум /блог/: Питаш нещо и получаваш нови въпроси!
Български форум /блог/: Питаш нещо и в/у теб се нахвърлят колко си тъп! /”Аз!”/

 

А сега последно лек ден на всички!




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: terca
Категория: Лични дневници
Прочетен: 105699
Постинги: 117
Коментари: 288
Гласове: 472
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930